Fulls de càlcul

Els arxius amb la terminació xls són en realitat fulls de càlcul. Per a què serveixen? Anem a veure-ho. Per això, anem a utilitzar el full de països i PIB.

Obrim l’arxiu i ens anem per exemple al primer país de la llista: Afganistan. Anem a calcular el seu rpc, però no amb la calculadora, sinó amb el full de càlcul.

Per fer-ho, ens anem a una de les cel·les i introduïm la fórmula: dividir la cel.la D4 (PIB d’Afganistan) entre la cel·la C4 (habitants d’Afganistan): =D4/C4. No oblides introduir el signe = a l’inici de la fórmula. És allò que indica al full que allò que introdueixes és una fórmula i no un nom o una altra cosa.

 

 

Prenem la tecla -intro i llest. Aquí tenim el resultat de la divisió.

 

 

Però el millor de l’assumpte és que podem fer el càlcul de tots els països  d’una sola vegada amb l’opció copiar-pegar. Veiem com:

Primer copiarem la cel·la F4:

 

 

A continuació marcarem les cel.les on volem repetir el càlcul i premerem a pegar:

 

I ja està! Ens haurem estalviat una feinada.

 

 

La fórmula que nosaltres hem aplicat a les nostres dades és molt senzilla: una simple divisió. Però la fórmula pot ser tan complexa com nosaltres volem, incloent diverses cel·les (dades) i diverses operacions en una única fórmula.

Els fulls de càlcul són molt pràctics quan hem d’aplicar càlculs en sèries de dades. I si els càlculs són més o menys complexos, l’estalvi de temps és enorme.