Apliquem fòrmules

Anem a elaborar una sèrie estadística. Una sèrie estadística no és més que una llista de dades de la mateixa classe. La nostra sèrie estadística va a consistir en el següent: ” Edat dels membres de la classe”.

Per realitzar aquesta tasca anem a utilitzar un full de càlcul. Així estalviarem temps.

El primer que hem de fer és obrir el programa. Anem a emprar l’Openoffice (el que ve amb la distribució Linux-Liurex). Li diguem que volem crear un nou full de càlcul.

Una vegada en el full, anem a començar. A la dreta, en la columna, introduirem el nom dels alumnes:

I dalt escrivim les etiquetes de cadascuna de les columnes.

A continuació, introduïm les dades de naixement de cadascun dels nostres companys:

I en la columna “any actual” introduïm la primera fórmula: =avui(). En premer intro ens apareixerà la data d’avui.

A continuación, en la columna “edat en anys” anem a introduir la següent fórmula: =anys(b2;c2;1). Li estem dient a l’ordinador que ens calcule els anys que hi ha entre la data de naixement de Pepito (la cel.la b2) i la data d’avui (c2). L’1 és la variable de la fórmula.

Anem a fer exactament el mateix en la columna “edat en mesos”, però la fórmula ara serà =mesos(b2;c2;1). I ja ho tenim. A continuació, anem a aplicar les fórmules a la resta dels nostres companys mitjançant el comandament copiar-pegar:

I ja tenim la nostra sèrie estadística completada.

 

Ara fes-ho tu.

  • Ja has vist com es fa. Ara fes-ho tu utilitzant, per tal de fer-ho, les dates de naixement dels teus companys de classe i la teua pròpia. Una vegada realitzada l’activitat, envia el full de càlcul per correu electrònic (com a adjunt) al teu professor/a.