Els mites clàssics

Com ja hem comentat, la religió romana era una còpia de la grega: el déu grec Ares era el déu romà Mart, l’Afrodita grega era la Venus romana, el Zeus grec era el Júpiter romà, etc.

Però en la cultura grega també existien tot un seguit d’històries tradicionals, molt populars, en què es narraven les aventures, traïcions, amors, etc., entre humans, herois i déus. Nosaltres anomenem aquestes històries com els mites clàssics.

Un dels mites clàssics més famosos va ser el de la Guerra de Troia. Tota la història ens ha arribat completa fins als nostres dies gràcies a que un poeta grec, Homer, la va deixar escrita, allà pel segle VIII abans de Crist, en un llibre conegut com “La Ilíada.”

Aquil·les i la Guerra de Troia.

– Mira el següent clip i contesta: Com va morir Aquil·les?

FONT: RTVE.

Perseu i la Medusa.

Mira el següent clip:

FONT: Warner Bros

– Aquest és només un fragment del mite de Perseu. Esbrina la història completa i escriu-la a la llibreta.

Els mites clàssics … Només ficcions?

Sempre s’havia cregut que els mites clàssics no eren més que belles narracions, èpiques, tràgiques, però inventades de cap a cap. En el cas de la Ilíada, ni va existir Aquil·les, ni va existir la bella Helena, ni va existir Troia, etc.

Però a finals del segle XIX un aventurer alemany, Heinrich Schliemann, va sospitar que potser hi havia alguna cosa de cert en aquesta història…

– Investiga Una mica més a fons qui va ser i sobretot què és el que va trobar Schliemann al llarg de les seues investigacions.